RF Kabina

RF kabina (naziva se još i RF zaštita, Faradejev kavez, soba izolovana od elektromagnetnih talasa) je neophodan element sistema za magnetnu rezonancu. Piperski d.o.o. ih proizvodi po strogim zahtevima proizvodjača MR opreme. Sve elemente proizvodimo sami od najkvalitetnijih materijala. Osnovna potkonstrukcija je od drveta dok je RF izolacioni materijal bakarna folija. Sistem gradnje je takav da se lako prilagodjava svakom obliku prostorije i pruža mogućnost izmena u poslednjem trenutku. Osim izrade same RF kabine možemo da ponudimo i adaptaciju kompletnog prostora koji uključuje i tehničku sobu, kontrolnu sobu i prostoriju za pripremu pacijenata. Poznati smo po tome što od vrlo malih prostora koji su imali drugu namenu možemo da napravimo funkcionalnu celinu u kojoj je zadovoljstvo raditi kako za lekare tako i za servisere MR opreme.

Enterijer, Avicenna Medical

Enterijer naših kabina pruža ugodnu u opuštajuću atmosferu za pacijente i olakšava im inače neprijatno iskustvo odlaska kod lekara.
Završne obloge enterijera gotovo u potpunosti zavise od želje kupca. Mi ih standardno pravimo od gipskarton ploča koje se molerski obradjuju tako da je moguće napraviti izgled prostorije kao i u ostatku objekta. Druga mogućnost koju imamo u standardnoj ponudi je oblaganje enterijera oplemenjenom ivericom koja osim lepog izgleda i velikog izbora dezena ima osobinu da se lako održava i ne zadržava prašinu.
Plafon je obično spušteni tipa “Armstrong” koji omogućava lak servisni pristup. Moguće je dodavanje ukrasnih elemenata i specijalne rasvete koja dodatno ulepšava prostor i čini boravak u RF kabini prijatnijim.

Vrata i prozor

Vrata RF kabine su standradnih dimenzija 120x210cm. Širina od 120cm omogućava lak pristup kolicima za nepokretne pacijente i opremi za dopunjavanje helijuma. Gde je potrebno moguće je ugraditi vrata drugih dimenzija ili više vrata.
Prozor je standradne dimenzije 120x80cm ali smo u mogućnosti da izradimo prozor i do 180x180cm. Osim neophodnog prozora izmedju kontrolne sobe i RF kabine moguće je ugraditi i spoljne prozore koji propuštaju dnevno svetlo.

Prozor i vrata, Incomed
Close Menu